Fibernettet har i de seneste år vundet frem i popularitet. Det skyldes, at fibernettet har en masse fordele, som traditionelt bredbånd ikke kan hamle op med. 

Herunder har vi samlet en række af de fordele, som er forbundet med fibernettet, og som er årsagen til, at fibernettet er døbt fremtidens internet.

 

Fibernet – højteknologisk hastighed

Modsat det traditionelle bredbånd, som er forbundet med kobberledning, er fibernettet baseret på lysoptisk teknologi, der tillader forbindelse at bevæge sig med lysets hastighed. Resultatet er et langt hurtigere internetforbindelse.

Fordi der anvendes en anden type teknologi til fibernettet, er det endnu ikke alle husstande i Danmark, som kan få gavn af fibernettet. Det skyldes, at fiberbredbånd endnu ikke er etableret i deres nærområde. Fibernetværket udvides dog konstant og i dag har en stor del af Danmark adgang til fibernettet.

 

En forbindelse – masser af fordele

Hvis du vælger fibernettet som din internetforbindelse, medfølger en række fordele, som du garanteret vil værdsætte. Herunder er nogle af dem:

 

  • Garanteret hastighed. Mange internetudbydere tilbyder internetforbindelse op til en bestemt hastighed. Det betyder, at du i perioder kan opleve hastigheder væsentligt under det du betaler for. Det slipper du for med fibernettet, da du bliver garanteret en minimumshastighed. Dette er f.eks. særligt godt, når du vælger at se Web tv.

 

  • Symmetrisk up- og downloadhastighed. De traditionelle bredbåndsforbindelser har en hurtigere downloadhastighed og dermed en langsommere uploadhastighed. Vælger du fibernettet, skrues der op for uploadhastigheden, så den matcher downloadhastigheden. Skal du uploade billeder, filer eller foretage videoopkald, vil du virkelig værdsætte den hurtigere hastighed.

 

  • Høj kapacitet. Fibernettet kommer med en høj båndbredde. Derfor påvirkes den ikke af, at andre i nærområdet også anvender internettet og er derfor fremtidssikret. Derudover påvirkes forbindelsen ikke af afstand til nærmeste internetcentral eller bakker i nærheden.  

 

Vil du have det bedste af det bedste – vælg fibernet

Hvis du vil have den bedste mulige internetforbindelse, skal du vælge fiberbredbånd. Du får den bedste mulige internetforbindelse på alle parametre. Hvis du værdsætter gaming i høj kvalitet eller streaming i HD uden afbrydelser og forringelser i forbindelsen, er fibernettet lige noget for dig.

En fibernetforbindelse koster ikke nødvendigvis det hvide ud af øjnene, og i mange tilfælde får du en række tillægsydelser med, som du også kan nyde godt af.