Rigtig mange betaler for en skarp internetforbindelse, som de i realiteten ikke får det helt optimale ud af. Dette kan være pga. forkerte behov, manglende udstyr eller udstyr, der ikke længere er tidssvarende. Uanset grunden er der dog ingen grund til at tage til takke med en langsommere hastighed, end man betaler for, og det er derfor altid en god idé at undersøge, om du kan få mere ud af din internetforbindelse. Det kan f.eks. være, at den gamle router skal smides til storskrald, ligesom en WiFi-forstærker kan være en solid investering i et større hus. Vejene er åbne, hvis blot man har mod på at køre på dem, og du kan med garanti få mere ud af din internetforbindelse!

 

Ny router - færre problemer!

Som med alt andet, teknisk udstyr, så bliver en router langsommere og mindre relevant, som årene går. Der er hele tiden nye standarder indenfor internet, der er med til at gøre oplevelsen hurtigere, og disse er det langt fra sikkert, at en gammel router kan benytte sig af. Herudover kan man ofte opleve stabilitetsproblemer med ældre routere, der har været tændt mere eller mindre konstant i mange år. Derfor kan det kun anbefales at skifte den gamle router ud med en ny og moderne model, hvis du vil have det optimale ud af din internetforbindelse.

Der findes rigtig mange routere på markedet, som kort sagt ikke er prisen værd, og det er derfor vigtigt at træde varsomt, når man skal investere i en ny. Valget kan være svært at tage i butikken, hvor sælgerne heller end gerne vil prakke dig et dyrt produkt på, og derfor bør du altid undersøge markedet hjemmefra. Her kommer diverse test af routere ind i billedet, da du gennem disse kan få vished om, at du ikke køber katten i sækken - men i stedet laver en fornuftig investering i din moderne fremtid!

 

Test din internetforbindelse i ny og næ

Selvom du betaler for en - på papiret - god internetforbindelse, så er dette desværre ikke altid tilfældet i praksis. Mange udbydere har en kreativ måde at definere deres maksimale hastigheder på, og de bevæger sig altid på kanten for at skaffe flere kunder ind i butikken. Med det sagt er der generelt rimelig god gennemsigtighed i branchen - men det skader jo ikke at tage et kig på, om du får den forbindelse, du betaler for. Dette kan gøres gennem simple hastighedstest, som blot er en kort Google-søgning væk, og du kan faktisk få meget præcise målinger på egen hånd.

Hvis det viser sig, at din udbyder ikke helt kan levere den forbindelse, de lover på din adresse, så tøv endelig ikke med at fortælle dem det - ofte kan du opnå en rabat, hvis du bare går dem lidt på klingen. Alternativt kan du begynde at se dig omkring efter en anden udbyder, der måske kan levere den lovede forbindelse. Der er derfor potentiale til at få meget mere ud af internetforbindelsen, hvis du blot har mod på at teste den på egen hånd!