Malware trusler forekommer under mange former og især de berygtede rootkits kan være altødelæggende for en computer – den mest effektive måde til at fjerne disse rootkits på, er at anvende målrettede systemværktøjer som f. eks AVG Internet Security, men er behovet akut så kan du også forsøge at løse rootkit-infektionen med AVG Anti-Rootkits som er gratis at installere og anvende.

F.eks. kan virus spores og fjernes med et gratis antivirusprogrammet, som dog ikke vil være lige så effektivt imod rootkits. Et passende redskab til at slippe af med denne form for infektion er derfor AVG Anti-Rootkits.

Rootkits er ondsindede malware infektioner som, hvis de ikke spores i rette tid, kan opnå tæt på fuld kontrol på administratorniveau over en computer og ændre indstillinger vedrørende installerede programmer, registreringsdatabasen andre kritiske systemindstillinger. Hvis infektionen er alvorlig, vil den eneste løsning for at kunne fjerne den være at geninstallere hele operativsystemet. Derfor kan sporing af rootkits på et tidligt tidspunkt spare en mængde spildtid.

Når AVG Anti-Rootkits installeres, kan brugere vælge at installere den almindelige brugerflade eller det med lavopløsningsgrafik, som er specielt optimeret til alle slags skærmopløsningen og som anbefales til dem, som har problemer med de almindelige opløsninger. Efter at installationen er gennemført, bliver du nødt til at genstarte din computer, før du gør brug af softwarens funktionalitet. Efter genstarten kan du indlede en regulær eftersøgning af rootkits, eller gennemføre en dybdescanning af hele systemet. Den første valgmulighed tager mindre tid at gennemføre end den sidstnævnte. Det er unødvendigt at sige, at det er dybdescanningen, som er den mest effektive og brugere tilrådes derfor at anvende den, hvis de ikke har hastværk med at fuldende scanningen.

Det er også bedst, hvis du ikke kører nogen anden applikation under scanningen og således lader alle computerens ressourcer blive anvendt af AVG Anti-Rootkits, således at ingen fejltagelser sættes i værk og scanningen bliver afsluttet så hurtigt som muligt.

 

Download AVG Anti-Rootkits

 

Hvor effektiv AVG Anti-Rootkits end kan være, er det ikke tilrådeligt udelukkende at bero på denne sikkerhedsløsning til at beskytte computeren imod malware, omend den måtte være nok så grundig til at spore rootkits, så mangler computeren også et effektivt forsvar imod virus, backdoors, trojanske heste og alle andre former for malware - så en fuldstændig antivirusløsning er stadigvæk påkrævet.

 

Vi anbefaler derfor:

 

AVG Antivirus

 

AVG Internet Security

 

AVG Premium Security