Har du en langsom computer, der gør dig helt skør til tider? Så er du ikke alene, da det faktisk er et ret normalt problem for mange laptop-ejere efter et par år. Du overvejer måske at udskifte den lige med det samme, men det er faktisk ikke altid den eneste løsning for dig.

 

Sponsoreret af Santander


Andre gange bliver du dog nødt til at bide i det sure æble og investere i en ny – også selv om økonomien måske ikke lige er til det pt. Men så er det heldigt, at du kan få hjælp til det økonomiske her.

Men hvis du stadig tror, at der er liv tilbage i din maskine – muligvis fordi den stadig er forholdsvis ny, så kan du med fordel prøve disse nedenstående tricks.

 

1. Fjern ubrugte programmer

De fleste computere sælges med en masse præ-installerede programmer, som du aldrig har brugt eller kommer til at bruge.

Sæt dig ned og få overblik over disse programmer, så du kan begynde at slette dem én efter én. Programmer er noget af det, der fylder mest på din pc, så det kan være et rigtig godt sted at starte.

Hvis du er meget kynisk og får slettet en masse, så vil du hurtigt kunne mærke en forskel.

 

2. Køb flere RAM

Hvis du er villig til at smide lidt penge efter din optimering af din pc, så er én af de mest effektive metoder at købe flere RAM. Dette vil give din maskine større kapacitet, og dermed gøre den hurtigere.

Flere RAM behøver ikke at koste mere end 400 kroner og er altså en stensikker måde at få din pc til at performe bedre med det samme. Du kan læse mere om RAM, og dets effekt her.

 

3. Overfør billeder og videoer til harddisk

Endnu en synder når det kommer til at sløve din pc eller Mac er billeder og videoer. Især videoer, da disse oftest fylder en del mere.

Medmindre du dagligt sidder og ser disse billeder igennem, så opfordrer vi dig til at få alle billeder og videoer overført enten til en fysisk harddisk eller en cloud-service, så de ikke længere ligger på din computer og fylder.

Er du typen, der har flere tusindende af disse filer, vil du se en tydelig forbedring ret hurtigt efter.

 

Det var vores råd til, hvordan du allerede fra i dag af, kan gøre din computer en del hurtigere.