Det har været en diskussion i siden computerspillenes fødsel, hvilket gaming-setup, der er det bedst. Hvordan bygger man en rigtig gamer pc er det spørgsmål mange unge stiller sig selv, og det er med god grund. Der er nemlig et helt univers af forskellige muligheder for at bygge den perfekte gamer pc til teenageværelset eller gamerrummet. I denne artikel stiller vi os ikke på noget hold eller holder med nogen brands frem for andre, men prøver at finde frem til de bedste muligheder for at bygge den bedst mulige gamer pc, og det bedst mulige gaming-setup. Vi begynder med at se på, hvilke komponenter der skal inkluderes i en god gamer PC, og hvordan man skal vælge og vrage i opbygningsprocessen. Dernæst taler vi om, hvorvidt man skal have en eller to skærme tilknyttet til gamer pc’en og til sidst, hvilket udstyr der skal følge med til computeren.

 

Komponenterne først: processor, grafikkort, ram, harddisk osv.


First things first, handler en god gamer computer først og fremmest om de elementer, der tilsammen udgør en god gaming pc. En god processor er alfa omega for, at resten af komponenterne i maskinen gør deres arbejde godt nok. Se det som hjernen i computeren, der skal hjælpe alle de andre elementer med at fungere. Dernæst bør man anskaffe sig minimum 8 GB RAM, hvis man vil gøre sig nogle forhåbninger om at trække de store spil. Nogle foretrækker 16 GB RAM, hvilket også er forståeligt, da de største titler der udkommer efterhånden kræver mere og mere computing power. Dernæst skal et tidssvarende grafikkort inkluderes i gamer pc’en, da grafikken er en stor del af computerspil i dag - her er det som regel en duel mellem AMD og Nvidia, men er en smagssag, hvilket brand man ønsker sig. Til sidst skal der vælges en harddisk, og her bør man vælge en SSD harddisk, hvis man gerne vil have spillene på computeren til at læse hurtigere. Den er bedre, men også væsentlig dyrere pr. GB, end den ældre HDD-harddisk.  

Flere skærme er et must for en rigtig gamer


Dernæst diskussionen omkring, hvor mange skærme, der skal tilknyttes en gamer pc. En gamer pc kan sagtens fungere med kun en skærm uden det genere oplevelsen, men hvis man først har haft to skærme tilknyttet er det nok dét, man foretrækker. Nogen vil endda ikke undvære tre skærme, men det kan også kræve et ekstra grafikkort i maskinen, hvilket er unødvendigt i en god gamer pc. Derfor vil de fleste gamere nok hævde at minimum to skærme er perfekt til det rigtige gaming-setup.


Udstyret til gamer pc’en: tastatur, mus, musemåtte, headset


Til sidst har vi diskussionen med, hvilket udstyr man bør vælge til computeren. Her er det endnu mere end smagssag og kommer an på individuelle præferencer. Razer, Steelseries, Roccat, HyperX og Logitech har alle fornuftigt udstyr til gameren, og man bør derfor prøve sig frem så man selv kan få fornemmelsen af, hvad der fungerer bedst. Uanset hvad skal man nok finde et brand, der matcher ens præferencer og udgør den sidste del af det perfekte gaming setup.