Internettet er kommet for at blive og det kan vi ikke komme udenom. Hvad der startede som et lukket militært netværk er nu en altoverskyggende del af vores dagligdag på trods af nogle individer troede at der bare var tale om en døgnflue. Faktisk sagde Bill Gates tilbage i 1995 at Internettet bare var en hype. Mange store før ham er kommet med skæve forudsigelser, eksempelvis hans kollega i branchen om den bærbare computer. At den ikke havde noget publikum udover journalister.

Så ingen af disse 2 herrer fik ret i deres forudsigelser og heldigvis. Internettet er kommet for at blive og er en uundværlig del af vores daglig. Faktisk er vi i Danmark det mest digitaliserede land i verden. Det betyder at stort set alle er forpligtiget til at bruge borger.dk hvorfor en internet forbindelse er påkrævet i hjemmet. Da der er forskel på priser, anbefales det at sammenligne internetpriser inden man vælger en udbyder.

 

Spar på usikkerheden ved internettet med det rigtige software

Internettet giver os et væld af muligheder. Alt fra spil til online streaming af film. Det er dog vigtigt at man er bekendt med at internettet ikke udelukkende er et paradis. Der lukrerer desværre kedelige typer som vil prøve at tilegne sig adgang til ens data og udnytte den. Disse hackere bliver stoppet af 3 ting.

 

  • En sund internetkultur

 

Som udgangspunkt hvis noget er for godt til at være sandt, så er det det også. F.eks. vil en nigeriansk prins aldrig skrive til en fremmed og ønske hjælp til at overføre milliarder. Det samme gør sig gældende i internetforretninger. Hvis de sneaks du godt kunne tænke dig koster 1/3 af prisen i forhold til andre butikker er der nok tale om kopivarer eller endnu værre, et sted som misbruger dine kortoplysninger.

 

  • Ordentlig software

 

Uanset om det er til erhvervs- eller privatbrug er det vigtigt at bruge ordentligt software som det man får hos: Abakion. Årsagen til at software har stor betydning for den samlede sikkerhed er at dårlig software kan give hackere direkte adgang til din computer udenom din antivirus.

 

  • Ordentligt antivirus – firewall software

 

En typisk måde hvorpå hackere får adgang til din computer er via en lille virus, som åbner en bagdør op for hackeren. Den kan komme via flere kilder og det kan være så simpelt som at den er indsprøjtet i en pdf. Når PDF’en så bliver åbnet, vil computeren være inficeret og døren åbnet. Har man et godt antivirusprogram vil det for det første stoppe computeren i at blive inficeret og bagefter vil den også sørge for at nægte hackeren adgang.

 

Vær påpasselig når du spiller online

Det kan være sjovt at være en del af online fællesskaber, som dem man kan opleve når man spiller Sims 4. Her skal man bruge samme påpasselig i forhold til mods, scripts og andre brugergenerede features.

Overholder du disse retningslinjer så får du en god online oplevelse og skal ikke bekymre dig om internettets farer.