Med AVG Vault kan brugere gemme deres private filer, personlig information, fotos og meget andet data via en dobbelt-krypteret lagring, som også på sikker vis kan synkroniseres til andre udstyrsenheder som mobile enheder eller f. eks tjenesten Dropbox gennem ”cloud’en”.

Efterhånden som antallet af mobilbrugere vokser mere og mere er mængden af personlige informationer, som er lagret i disse mobile enheder også stiger ved da der findes et væld af online tjenester på internettet som gør det nemt at gemme, sikkerhedskopiere og dele diverse former for data. På samme måde er det også med fristelsen, hos mindre ansvarlige individer, til at prøve på at få adgang til andre personers følsomme data. De fleste brugere er imidlertid ikke årvågne nok, eller bliver holdt hen med komplicerede tiltag for at sikre deres information. AVG Vault prøver på at rette sig mod alle disse bekymringer ved at udstyre brugere med en enkelt lagringskonto for de ting, som de ønsker at holde private og tilbyder samtidigt bekvemmeligheden ved synkronisering mellem populære tjenesteydelser til online lagring, så som Dropbox og Google Drive.

AVG Vaults yder et dobbelt lag af sikkerhed. Det første kommer via AES-256 Advanced Encryption Standard som er den samme standardkryptering, som bruges af banker og regeringen i Amerika – med andre ord et højt niveau. Det andet er AVGs egen MyAccount Service. Krypteringen her gør brug af en brugerdefineret 4-6 chifret PIN, som brugere installerer for at sikre kontoen og for at få adgang til deres filer. Denne PIN er ikke lagret noget bestemt sted, hvad der gør det sværere at hacke, men også vanskeligere hvis den skal genfindes ved eventuelt tab, også selv for AVG, i tilfælde af at brugere har glemt den.

De typer af data, som kan lagres i AVG Vault rækker fra informationer så som numre på kreditkort, loginoplysninger til diverse hjemmesider og noter til standardiserede filtyper som billeder, videoerm fotografier, musik og dokumenter. Selve AVG Vault tilbyder adskillige sikkerhedsfunktioner, så som Idle Time Lock, der automatisk låser app'en efter en periode af inaktivitet og Attempted Access Notifikation, som vil tage et billede ved brug af det front-vendte kamera og i hemmelighed sende det til en e-mail adresse i tilfælde af, at det forkerte kodeord er blevet indtastet tre gang efter hinanden.

En sidste funktion, som AVG Vault tilbyder, er synkronisering gennem ”cloud’en”, noget som visse ville tænke tilintetgør hensigten med sikkerhed og privatsfære. Forskellen er imidlertid, at filerne som er lagret af AVG Vault i Dropbox eller Google Drive også er krypterede, hvad der gør det umuligt at få adgang til dem undtagen for AVG Vault app’en. Dette giver brugere mulighed for at sikkerhedskopiere disse private filer og - i tilfælde af tab - at gendanne dem på en ny mobil enhed uden at behøve at bekymre sig for meget om sikkerheden.

AVG Vault er gratis tilgængelig på Google Play Store og iTunes App Store. En AVG MyAccount kræves for at gøre brug af serviceydelsen og særskilte konti til Dropbox og Google er naturligvis nødvendige for at bruge funktionen til cloud-synkronisering.

 

AVG Vault på Google Play

 

AVG Vault på App Store