Har du egen virksomhed? Så er det dit ansvar at sørge for, at sikkerheden er i top. Det gælder naturligvis både helt lavpraktisk i forhold til eksempelvis alarmsystemer, og når I er på nettet i forbindelse med arbejdet. Læs mere om sikkerheden i din virksomhed her.

Sørg for, at de fysiske rammer er i orden

Der skal naturligvis være fokus på den mere lavpraktiske sikkerhed i din virksomhed. Det vil sige, at der eksempelvis skal være et ordentligt alarmsystem i jeres virksomhedslokaler. Det kan desuden være relevant at kunne se, hvornår hvilke medarbejdere kommer og går. Det gælder særligt, hvis der er tale om en større virksomhed, hvor du ikke har overblik over alle ansatte og deres tilhørsforhold til virksomheden.

Har I egen on-premise server, er det i særdeleshed vigtigt, at denne er godt og forsvarligt beskyttet. Den skal ikke være tilgængelig for udefrakommende, og desuden skal den være opbevaret hensigtsmæssigt, så der ikke er risiko for, at den går ned. Har I nogen udefra til at vedligeholde jeres on-premise server, vil de naturligvis kunne være behjælpelige med at sørge for, at serveren er trygt og godt opbevaret.

Prioriter IT-sikkerheden højt

Efterhånden som vi bliver mere og mere digitaliserede, kommer der større fokus på IT-sikkerhed. Det er der mange gode grunde til, og også i din virksomhed bør I fokusere på netop IT-sikkerheden. Har I at gøre med andre menneskers personlige oplysninger, er det alfa og omega, at disse bliver forsvarligt opbevaret, således at ondsindede hackere ikke kan få fat i dem.

Ud over at udefrakommende helst ikke skal kunne få fingrene i jeres kunders eller samarbejdspartneres oplysninger, skal de naturligvis helst heller ikke kunne få adgang til jeres interne systemer. Det er endnu en grund til, at det er særdeles vigtigt, at I får skabt et effektivt IT-sikkerhedssystem på arbejdspladsen.

Heldigvis er der i dag flere forskellige firmaer, der beskæftiger sig med netop IT-sikkerhed. Har I brug for hjælp til at optimere sikkerheden i virksomheden på dette punkt, er der således masser af muligheder for at få dét.

Uddan dine medarbejdere i sikkerhed på arbejdspladsen

Uanset hvordan og hvorledes I beskytter jeres data og jeres fysiske rammer i virksomheden, er det væsentligt, at alle ansatte er med på, hvordan sikkerhedsprocedurerne i virksomheden er. Den fysiske del af det giver sandsynligvis sig selv, da de ansatte naturligvis skal vide, hvordan de kommer ind og ud af jeres lokaler.

Det er imidlertid mindst lige så vigtigt, at alle ansatte også ved, hvordan IT-sikkerheden fungerer på arbejdspladsen. Sørg derfor for at sætte dem grundigt ind i, hvordan I er beskyttet i arbejdet, og vær opmærksom på at få forklaret alle ansatte, hvordan de selv kan bidrage til, at IT-sikkerheden er i top. 

Håndterer de ansatte følsomme oplysninger om andre mennesker, er det særligt vigtigt, at de bliver uddannet i, hvordan de gør dette på en hensigtsmæssig måde. Det kan have store konsekvenser for jer som virksomhed, hvis datasikkerheden ikke er i orden, og ligeledes kan det naturligvis have store konsekvenser for de kunder eller samarbejdspartnere, det potentielt går ud over.