Antivirus er altid en god ide – det ved de fleste, og vi alle har hørt det længe. Men der findes mange metoder, når du gerne vil sørge for at være i sikkerhed, når du surfer i det online univers. Her finder du derfor nogle teknikker og metoder, som du kan tage i brug, når du gerne vil være helt sikker på, at du ikke bliver den næste, der bliver udsat for angreb af en hacker.

Det er dermed ikke sagt, at du ikke bør huske et antivirusprogram, men det er altid en god ide, hvis du sørger for at være så godt sikret som overhoved mulig. Du kan altid forsøge at helgardere dig, selv om det er en ret svær opgave.

 

Undgå at åbne de mærkværdige e-mails

Emnefeltet på en e-mail kan være utrolig tiltalende, og du kan nemt få en pludselig lyst til at åbne den, selv om al fornuft taler imod. Men hvem kan sige nej til et tilbud om en rejse, der er til 15.000 kr. værd, eller hvem vil ikke gerne have den nyeste iPhone – foræret helt gratis? Det lyder alt sammen rigtig godt, men det er altid for godt til at være sandt. Og det ved du også godt, men tænk nu hvis!

Uanset hvad, så skal alle undgå de e-mails, som lover guld og grønne skove, for det er aldrig sådan virkeligheden er. Det er hackere, der ønsker at få dine private oplysninger, så de selv kan få lov til at på et indblik i dem.

 

Vær anonym med en VPN-tjeneste

Et rigtig godt bud på en større sikkerhed online er brug af en VPN-tjeneste. En VPN-tjeneste gør det muligt for dig at surfe på internettet fuldstændig anonym, så der ikke er nogle hackere, der kan spore dig og finde frem til de oplysninger, som du søger. Du kan for eksempel finde nogle forskellige VPN-tjenester i Norge, som er utrolig professionelle og laver deres arbejde i den bedste ånd.

Men hvad gør sådan en VPN-tjeneste så? Den sørger for, at du kan koble din server til en anden IP-adresse, som for eksempel får det til at se ud til, at du opholder dig i USA. Det lyder super simpelt, og det er det på sin vis også – men der er selvfølgelig en svær teknologisk baggrund.

 

Skru ned for diverse downloads

Det kan være en rigtig god ide, hvis du prøver at lade være med at downloade programmer, som umiddelbart kan se spændende ud. Men ofte vil du også hurtigt kunne fornemme, hvis det er et program, som har en skummel bagside. Hvis du får dén mavefornemmelse, så stop processen hurtigst muligt, da der let kan gemme sig virusser i dit download.

Så selv om et program kan virke fristende, så husk altid at tænke over det en ekstra gang. Er der noget, der ser underligt ud? Er hjemmesiden generelt lidt dårligt udført? Så er det måske nogle alarmklokker, som du skal vælge at lytte til og stoppe processen.