Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der blot bliver flere og flere trusler online. Det betyder, at alle i princippet kan blive udsat for svindel. Det er naturligvis et utroligt deprimerende faktum, men det betyder også, at man er nødsaget til at beskytte sig selv og sin familie mod cybertrusler. Undersøgelser viser nemlig, at danskere er en smule naive, når det gælder online svindel samt it-sikkerhed.

Der er således masser af plads til forbedringer inden for dette område, da de fleste mennesker er af den holdning, at cybertrusler kun er noget, der sker for naboen. Dog ser man i disse år flere og flere tilfælde af sager online, hvor danskere bliver snydt af hackere og falske hjemmesider, hvorfor truslen kun vokser sig større. Her i artiklen kan du læse meget mere om, hvordan du kan beskytte hele din familie online og dermed skabe en mere sikker internetkultur derhjemme.

 

Hacking og svindel på internettet bliver værre og værre

Ifølge de førende IT-eksperter inden for området bliver hacking og svindel kun værre de næste par år. Det er således et faktum, som alle er nødt til at tage seriøst, og det gør sig ikke kun gældende for virksomheder, men også for danske familier. På trods af det er der dog rigtig mange mennesker, der slet ikke kan overskue tanken om online kriminalitet og alle de fatale konsekvenser det potentielt kan resultere i. Det kan da også virke en smule uoverskueligt, men i og med at alle er i risikozonen for at blive snydt, bør man uden tvivl overveje, hvordan man kan bekæmpe dette – og såfremt man har børn, er det særligt vigtigt, at man naturligvis også husker at beskytte dem. Der er ingen tvivl om, at der er mange børn, der glemmer det alvorlige i at begå sig på internettet, hvorfor de nemt kan komme til at klikke på falske hjemmesider. Børn bliver således it-svindlernes adgang til fortrolige oplysninger, da de udnytter, at børn som regel er meget ukritiske, når de er på internettet.


Køb en selvstændig computer til dine børn

Hvis du gerne vil beskytte din familie mod online svindlere, kan det først og fremmest være en god idé at købe en selvstændig computer til dem. Det forholder sig nemlig sådan, at såfremt dit barn klikker på et link på en spændende hjemmeside, så vil maskinen inficeres med malware, og det betyder, at IT-svindlerne frit kan overtage din computer – og dermed har de adgang til dine billeder, dokumenter og personfølsomme oplysninger. Men såfremt børnene får deres helt egen selvstændige computer, vil det ikke være muligt for svindlerne at tilgå dine private data. Det er naturligvis ikke med vilje, at børnene klikker på disse falske links og hjemmesider, men børn har det som sagt med at være en smule ukritiske, og så længe en hjemmeside virker spændende nok, kan det sagtens forekomme, at de pludselig har givet en cyberkriminel adgang til vigtige data og dokumenter.

 

Bekæmp malware med et antivirusprogram

Efter du har investeret i en selvstændig computer til dine børn, bør du herefter installere et antivirusprogram på den. Der findes en lang række løsninger, som er i stand til at bekæmpe malware. På den måde er det ikke muligt for computeren at blive angrebet af hverken trojanere, pc-orme eller phishing, og du kan således med ro lade dine børn være på internettet, uden at du behøver at holde øje med dem. Det er vigtigt, at man sørger for at installere et sådant program, da det kan koste dig dyrt, hvis computeren først bliver overtaget af hackere. I de fleste tilfælde vil disse cyberkriminelle opkræve dig flere tusinde kroner for at få adgang til dine filer igen, og det kan du således undgå ved at tilkøbe et antivirusprogram på dine børns computer.

 

Sørg for at rense din computer med jævne mellemrum

Et andet godt råd i forhold til at beskytte din familie mod svindlere online er at rense computeren løbende. Eksperter anbefaler, at man bør rense sin computer med jævne mellemrum, og det gør man ved at reinstallere al software. Det kan umiddelbart godt lyde en smule tidskrævende og besværligt, men det er faktisk ikke så slemt igen – og hvis det betyder, at dine børn undgår et cyberangreb, er denne tid naturligvis godt givet ud. Ydermere kan det være en god idé at adskille den computerbrug, der bruges til alvor og den del, der bruges til leg. Det vil sige, at såfremt du bruger en computer til at få adgang til din netbank, til sundhedsportaler og til login til vigtige konti, så bør denne ikke også bruges til sociale medier, gaming og ukritisk søgning.

 

Sådan kan du teste din egen online adfærd 

Er du i tvivl om, hvorvidt din og din families online adfærd udgør en reel trussel for et hackerangreb, kan det være en rigtig god idé at teste jer selv. Her kan du blandt andet stille dig selv spørgsmålet, hvor meget indhold på din computer der er af værdifuld karakter for dig. Det vil sige, om du vil blive generet, såfremt andre fik adgang til det, eller hvis noget blev slettet. Er det tilfældet, bør du ikke lade dine børn anvende din computer, og herudover bør du desuden være ekstra opmærksom på, hvordan du begår dig online.

 

IT-svindlere er blevet mere udspekulerede

Der er ingen tvivl om, at IT-svindlerne er blevet langt mere udspekulerede i løbet af de seneste par år sammenlignet med tidligere, når det kommer til at hacke uskyldige danske familier. Det betyder, at de blandt andet anvender langt mere effektive metoder i forhold til at få adgang til lige netop dine personfølsomme data. Disse metoder omfatter blandt andet at lokke børn ved, at de forklæder sjove reklamer med malware. Børn kan således nemt komme til at installere malware på familiens primære computer helt uden, at de er klar over det, da de blot tror, at de har hentet et underholdende spil ned. På den måde kan IT-svindlere nemt og hurtigt få adgang til private data, og det er således vigtigt, at man sørger for at beskytte sin familie mod disse svindlere ved hjælp af ovenstående råd.