E-handel er mere populært end nogensinde før. Du kan sidde i din sofa iført morgenkåbe og købe abstrakte malerier eller den nyeste drone. Det er jo nemt. Du vælger varen, du betaler og så skal du bare vente på at postmanden banker på døren. Men har du nu også helt styr på din egen sikkerhed når du handler online?

 

Undgå snyd og humbug

Uanset om du køber smukke malerier eller smart nyt tøj, så er det vigtigt at være forsigtig når du handler på nettet. Når du shopper via en webshop, bør du se efter e-mærket. På den måde ved du nemlig at lige præcis denne webshop lever op til dansk lovgivning angående webhandel, og du har mulighed for juridisk opbakning, hvis du alligevel ender med at blive snydt. Det er også altid en god ide lige at undersøge lidt om den pågældende webshop, før du leger big-spender. Du kan eventuelt tjekke på Trust Pilot eller Google, og se om du kan finde anmeldelser. Du bør også læse salgs og leveringsbetingelserne. Det er selvfølgelig fåtallet der normalt gider at læse alt det, men det bør du gøre, for at vide hvad du siger ja til.

Hvis du handler privat med en sælger, måske gennem Facebook eller DBA, så bør du være meget forsigtig. Nogle har en tendens til at misbruge folks tillid. Derfor bør du handle ansigt til ansigt, når det er andre privatpersoner. På den måde kan du se varen inden du køber, og skal derfor ikke betale på forhånd, inden du har modtaget det du gerne vil købe.

 

Fortrydelsesret

Du har altid 14 dages fortrydelsesret, medmindre andet er angivet. Så hvis du modtager et produkt, som du er utilfreds med, så kontakt sælger med det samme. Du bør også altid handle med betalingskort, da du på den måde er beskyttet af indsigelsesordningen, hvis varen for eksempel slet ikke kommer.

 

Antivirusprogram

Det er altid vigtigt at have et godt antivirusprogram, også når du handler lystigt på nettet. Selvom de fleste online butikker selvfølelig har styr på sikkerheden på deres sider, kan der have sneget sig noget malware ind. For at du skal undgå at din computer ender med virus og andet skidt, bør du have et godt antivirusprogram. Dog bør du sikre dig at det er et program der også sikre at du ikke bliver hacket. Når du handler på nettet bruger du højst sandsynligt fortrolige bankoplysninger, og derfor bør du beskytte dig selv bedst muligt. Du bør sikre dig, at ingen kan få fat i dine dankort oplysninger.

 

Om Mynewart

Mynewart - et dansk og svensk online galleri, der forhandler billeder, plakater og malerier til lukrative priser. Galleriet, der opererer med henholdsvis www.mynewart.dk og www.mynewart.se har siden begyndelsen i 2016 haft en enorm værkst, og er i dag et af de største online gallerier i Skandinavien. Hver måned handler hundrevis af danske og svenske kunder flot og moderne kunst til væggene hos Mynewart. Årsagen til den store succes er blandt andet det store udvalg af moderne billeder og malerier, der dækker stort set enhver smag. Fra abstrakt kunst til flotte detaljerede malerier af dyr, landskaber og mennesker. Samtidig bliver billeder solgt til rigtig fornuftige priser, hvor stort set alle kan være med.