Det er vigtigt at beskytte alle de data, som man har liggende på computeren. Man har typisk mange personfølsomme oplysninger liggende, og det er meget vigtigt at beskytte netop disse mod virusangreb, hackerangreb, identitetstyveri og andre trusler. Dette gælder både for privatpersoner, men selvfølgelig også virksomheder, der bl.a. har et stort ansvar overfor deres kunders oplysninger.


Hjælpeprogrammer


Det er godt altid at være på forkant, når det kommer til sikkerhed. Har du købt en ny computer eller startet en ny virksomhed? Måske du blot synes computeren trænger til at blive opdateret, når det gælder sikkerheden. Så findes der i dag et væld af muligheder, softwares og programmer, som du kan overveje at gøre brug af. 

De fleste har i dag installeret et antivirusprogram, som er i stand til at håndtere mange udefrakommende trusler. Ved hjælp af et installeret antivirus program, kan du jævnligt gennemføre virusscanninger på din computer. Det er et vigtigt hjælpemiddel i en enhver computers sikkerhed.


I dag findes der også forskellige programmer og systemer rettet mod virksomheder, der hjælper dem med at beskytte sig. Mange virksomheder benytter sig i dag eksempelvis af CRM, og har derfor et såkaldt CRM-system. Alle fortrolige kundedata samles i et system, og man undgår at vigtige data går tabt. Et overskueligt og sikkert system til at holde styr på kundedata viser, at en virksomhed har et overblik udadtil og en styrket sikkerhed indadtil.

 

Huskeregler i dagligdagen

Heldigvis findes der i dag mange måder, hvorpå man kan beskytte sin computers sikkerhed. Et kort uopmærksomt øjeblik kan nemlig have konsekvenser for din computers sikkerhed. Udover mulighederne for hjælpeprogrammer og softwares, findes der derfor selvfølgelig også helt generelle huskeregler, som du kan rette dig efter, når du bruger din computer - både på arbejdet, men også derhjemme.

 

-Tryk ikke på mistænksomme links, reklamer og pop-ups, når de dukker op mens du færdes på internettet

-Vær altid opmærksom på underlige e-mails i din indbakke


-Ryd jævnligt i cookies


-Log dig altid ud af samtlige programmer, når du er færdig med at bruge computeren


-Husk at opdater din computer, når det er muligt. Det kan være med til at styrke sikkerheden

 

Skulle uheldet være ude, og du alligevel oplever, at din computer ikke vil starte, eller opfører sig mærkeligt, så tøv ikke med at kontakte en professionel. Det er ikke til at forudse, hvor stor en skade et potentielt hacker- eller virusangreb kan gøre på din computer.